normal_post in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio Author Topic: Weird Electrical Issue...  (Read 121 times)

Offline anlauto

  • Trade Count: (17)
  • E-Body Wizard
  • *****
  • Location: Georgetown Ontario Canada
  • index in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
  • Posts: 21222
  • Life is like a box of chocolates....
    • Share Post
    • www_sm in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
xx in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
Weird Electrical Issue...
« on: June 23, 2022, 08:00:32 AM »
My signal lights all around work fine, as do the emergency flashers. :idea:
My park lamps work fine all around, on the first "click" of the headlight switch as well and with the headlights on (second click)

When I have the signal lights on, flashing either left or right, they work fine UNTIL I turn the headlight switch on, either click...THEN the front (only the front) signal light stop flashing and just stay on bright with both elements of the 1157A(incandescent NOT LED) bulb lite up :huh:

If I un-plug the park lamp connector and turn it 90* and plug in only the signal light half.....Of course I have no park lamps come on, but the signals work fine with or without the headlights on.  :looney:

 :pullinghair:

Linkback: https://forum.e-bodies.org/electrical-and-audio/11/weird-electrical-issue/25620/
I've taught you everything you know....but I haven't taught you everything I know....
Check out my web site ....  Alan Gallant Automotive Restoration

Offline toadstool

  • Trade Count: (1)
  • Small Block
  • **
  • Location: Pleasanton, Ca
  • Posts: 28
    • Share Post
xx in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
Re: Weird Electrical Issue...
« Reply #1 on: June 23, 2022, 08:33:39 AM »
Guess... Either the lamp bulb is not fully rotated in the lamp socket and the two lamp pins are shorting to each other to the lamp socket. Or grounding
70 Cuda Convertible

Offline Filthy Filbert

  • Trade Count: (1)
  • Big Block
  • ***
  • Location: Marysville Ohio
  • Posts: 385
    • Share Post
xx in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
Re: Weird Electrical Issue...
« Reply #2 on: June 23, 2022, 10:18:51 AM »
Fix your grounds.

It sounds like the light is, instead of grounding normally, it's backfeeding through the positive side of the opposite light being commanded.   Once you command BOTH turn signal and parking lamp filaments, you have nowhere for the ground to go, and you end up with a 0 voltage condition..

E-Bodies Cuda Challenger Message Forum

xx in Weird Electrical Issue... in Electrical & Audio
Re: Weird Electrical Issue...
« Reply #2 on: June 23, 2022, 10:18:51 AM »

Tags:

Share via delicious Share via digg Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via stumble Share via tumblr Share via twitter Share via whatsapp

clip
Weird home/yard security issue looking for ideas

Started by 1 Wild R/T

26 Replies
5953 Views
Last post July 29, 2017, 10:12:28 AM
by HP_Cuda
xx
Charging issue for the electrical guru's

Started by YellowThumper

25 Replies
2358 Views
Last post May 06, 2018, 05:29:47 PM
by YellowThumper
xx
1968 Charger Amp Meter/Electrical Issue

Started by kent_goins

23 Replies
1055 Views
Last post March 16, 2019, 11:43:49 PM
by 70Barracuda
xx
1968 Charger Amp Meter/Electrical Issue Revisited

Started by kent_goins

1 Replies
298 Views
Last post May 18, 2019, 01:29:39 PM
by JS29
xx
1971 Challenger Non-Rallye Cluster Electrical Issue

Started by ahoff2001

3 Replies
470 Views
Last post January 12, 2021, 07:35:41 PM
by Chryco Psycho